Čoko-krem iz Agrokomerca uskoro na tržištu

Bez autora
Feb 21 2013

Agrokomerc iz Velike Kladuše uskoro će početi proizvodnju čokoladnih kremova i čokolade za kuhanje. Gadžo komerc iz Sarajeva, koji je zakupio proizvodne pogone Agrokomerca, za potrebe proizvodnje topsa je nabavio mašine za proizvodnju čokolade kojom se prelijeva tops i sirovinu nabavlja iz Afrike. S obzirom na to da već proizvodi čokoladu za tops, za razliku od ostalih fabrika u regiji koje nabavljaju gotovu smjesu, logično je da u Agrokomercu počne proizvodnja i ostalih proizvoda od čokolade. Za početak, biće to čokoladni kremovi i čokolada za kuhanje. Proizvodnja u Agrokomercu pokrenuta je tokom prošle godine, a prvi proizvod, koji je plasiran na tržište ujedno je i najpoznatiji proizvod nekadašnjeg Agrokomerca - tops.

Čoko-krem iz Agrokomerca uskoro na tržištuAgrokomerc iz Velike Kladuše uskoro će početi proizvodnju čokoladnih kremova i čokolade za kuhanje, kazao je za Oslobođenje ministar energetike, rudarstva i industrije Federacije BiH Erdal Trhulj, koji je prije nekoliko dana posjetio ovu kompaniju.

Prema njegovim riječima, Gadžo komerc iz Sarajeva, koji je zakupio proizvodne pogone Agrokomerca, za potrebe proizvodnje topsa je nabavio mašine za proizvodnju čokolade kojom se prelijeva tops i sirovinu nabavlja iz Afrike.

S obzirom na to da već proizvodi čokoladu za tops, za razliku od ostalih fabrika u regiji koje nabavljaju gotovu smjesu, logično je da u Agrokomercu počne proizvodnja i ostalih proizvoda od čokolade. Za početak, biće to čokoladni kremovi i čokolada za kuhanje.

"Ako se dobro sjećam, prije se Agrokomercov čoko-krem zvao maza, a kako će se zvati ovaj čija proizvodnja uskoro počinje, to ne znam", kazao je ministar Trhulj.

Proizvodnja u Agrokomercu pokrenuta je tokom prošle godine, a prvi proizvod, koji je plasiran na tržište ujedno je i najpoznatiji proizvod nekadašnjeg Agrokomerca - tops.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik